Evde Kal Çağrılarının Görünmeyen Yüzü: “Kadın Emeği”

You are currently viewing Evde Kal Çağrılarının Görünmeyen Yüzü: “Kadın Emeği”

Sanal Mahalle Toplantıları V

BAK Almanya ve Off Üniversite işbirliğiyle 15 günde bir yaptığımız Sanal Mahalle Toplantıları, “Evde Kal Çağrılarının Görünmeyen Yüzü: Kadın Emeği” ile sohbete devam ediyor. Güncel gelişmeleri birlikte tartışmak ve fiziksel mesafelerin hayatımızı belirlediği dönemde sosyal olarak yanyana olmaya devam etmek istiyoruz. Bu etkinliğimizde Melda Yaman ve Çağla Ünlütürk-Ulutaş ile pandemiye bağlı olarak oluşan yeni normal’de kadınları konuşacağız.

Kovid-19 virüsünün bir pandemi halini almasıyla “evde kal” çağrıları yapıldı ve kısmi sokağa çıkma yasakları ilan edildi. Pek çok iş alanında evden çalışma rejimini deneyimlendi, böylelikle evlere dair pek çok konu da tartışılmaya başlandı. Evin olup olmamasından, evin içindeki iş yüklerinin eşitsizliğine, heteronormativitenin dayatılmasına, şiddete, kadınları özel alanlara kapatmayı hedefleyen baskı rejiminin geleceğine kadar pek çok konu. Bu sohbette ilk 40 dakikayı konuklarımızla, pandemiyle deneyimlediğimiz yeni durumların içindeki kadınlık hallerini farklı kesişimselliklere değinerek tartışacağız. Sonrasında, forum kısmında sohbete herkesi katmak istiyoruz.

Etkinlik, Off Üniversite platformunda gerçekleşecektir.
16 Haziran Salı günü, Türkiye saati ile 18:00, Merkezi Avrupa (CET) saati ile 17:00’de başlayacak.

Off Üniversite ile birlikte, dijital platform kullanarak gerçekleşecek sohbete katılmak isteyenler, linke tıklayarak Off Üniversite platformuna kayıt yaptırabilir.