Sanat ve Pandemi: Pandemi Sonrası Tiyatronun Yeni Rotaları

You are currently viewing Sanat ve Pandemi: Pandemi Sonrası Tiyatronun Yeni Rotaları

Sanal Mahalle Toplantıları VI

BAK Almanya ve Off Üniversite işbirliğiyle 15 günde bir yaptığımız Sanal Mahalle Toplantıları, “Sanat ve Pandemi: Pandemi Sonrası Tiyatronun Yeni Rotaları” ile sohbete devam ediyor. Sanal Mahalle, akademik içerikli bir sohbet etkinliği olarak düşünüldü. Pandemi öncesi sürdüğümüz yüzyüze bir etkinliği güncelledik. Bu hafta Aysel Yıldırım, Eylem Ejder ve Yeşim Özsoy ile sohbet ediyoruz.

Önümüzdeki sohbetin odağı, neoliberal piyasanın ona çizdiği çercevenin içine sıkışan ve ilk ciddi krizle birlikte gözden çıkarılabilir olduğu görülen sanatın, bu krizden sonra piyasa ile kuracağı yeni ilişkinin muhteviyatı olsun diye düşünüyoruz. Muhalif sanat alanını bile evcilleştiren piyasanın, sanat alanının aktörleri tarafından sorgulanıp sorgulanmayacağı, alanın geleceğini belirleyecek önemli bir sorudur. Bu kriz, sanat alanının dönüşümüne vesile olabilir mi? Sanat alanı, piyasa ile olan mutat ilişkisini sürdürmek zorunda mı? Bu krizin tetikleyeceği yeni politik, kurumsal, dramaturjik, estetik açılımlar mümkün mü? Ya da halihazırdaki alternatif güzergahları güçlendirebilir mi? Ez cümle, sanatın/tiyatronun pandemi sonrası alternatif rotaları ve yeni patikaları neler olabilir? Tartışmanın bağlamı tiyatro olacak. Güncel olanı göz ardı etmeden, ama güncel sorunların içine sıkışmadan, estetik, dramaturjik ve politik boyutlarıyla tiyatronun yeni rotalarını konuşmak istiyoruz.

Etkinlik, Off Üniversite platformunda gerçekleşecektir.

7 Temmuz Salı günü, Türkiye saati ile 18:00, Merkezi Avrupa (CET) saati ile 17:00’de başlayacak.

Off Üniversite ile birlikte, dijital platformda gerçekleşecek sohbete katılmak isteyenler, linke tıklayarak Off Üniversite platformuna kayıt yaptırabilir.

Not: Kayıt olmak ya da etkinliğe katılmakla ilgili sorun ve sorularınız için  sanalmahalle@pm.me adresine yazabilirsiniz.